01.10.2023.god. - Pogodnosti za penzionere

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju GAMZIGRAD moguće je ostvariti popuste za korisnike Penzionih kartica izdatih od strane Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje.PIO kartice

Spisak usluga na popustu možete pogledati na sledećem linku: Pogodnosti uz penzionerske kartice.

 

11.05.2023.god. - Svečano otvorene 43. Radničko-sportske igre u Gamzigradskoj Banji

 

 

Vest preuzeta sa facebook stranice https://www.facebook.com/sb.gamzigradskabanja

Izvor: RADIO MAGNUM

 

23.02.2023.god. Beograd

Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Gamzigrad" se uspešno predstavila na 44. Sajmu turizma u Beogradu od 23. do 26.02.2023.god..

1     2     3

 

27.12.2022.god. - HOTEL PALAS Beograd - ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA OMLADINE

DANA 27.12. 2022. U HOTELU PALAS JE ODRŽANO ZATVARANJE PROJEKTA, OD JAVNOG ZNAČAJA PODRŽANOG OD GRADA BEOGRADA I SEKRETARIJATA ZA SPORT I OMLADINU, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA OMLADINE. AKTIVNO UCEŠCE IMALA JE I GAMZIGRADSKA BANJA, SB GAMZIGRAD, PREKO PREDAVANJA I RADIONICA DR RADETA KOSTIĆA I DR NIKOLE KOSTIĆA. TOM PRILIKOM NA SKUPU JE PUŠTEN I FILM O GAMZIGRADSKOJ BANJI, A POSLE FILMA JE DIREKTOR DR RADE KOSTIĆ O SB BOLNICI I BANJI ODRŽAO INSPIRATIVAN GOVOR. ZATIM JE DODELIO VAUČER JEDNOM STUDENTU KAO I POKLON PAKET JEDNOM UČENIKU SREDNJE ŠKOLE I JEDNOM STUDENTU. NA TAJ NAČIN JE ODRŽANA I VRLO LEPA PROMOCIJA GAMZIGRADSKE BANJE I SB GAMZIGRAD.

1     2     3

07.12.2022.god. - Prilog iz emisije "Među nama" - televizija NOVA S

Vest preuzeta sa facebook stranice https://www.facebook.com/medjunamanovas

Izvor: televizija NOVA S

 

05.12.2022.god. - Prilog iz emisije "Probudi se" - Jutarnji program televizije NOVA S

 

Vest preuzeta sa facebook stranice https://www.facebook.com/probudise.nova

Izvor: televizija NOVA S

 

04.12.2022.god. - 44 godine uspešnog rada Specijalne bolnice u Gamzigradu - Obeležena slava Vavedenje Presvete Bogorodice

Na dan obeležavanja Vavedenja Presvete Bogorodice, Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji, koja je počela sa radom pre 44 godine, obeležila je svoju godišnjicu i slavu, tradicionalnim rezanjem slavskog kolača, u prisustvu prijatelja, zaposlenih i saradnika.


Tekst preuzet sa: https://radiomagnum.rs/44-godine-uspesnog-rada-specijalne-bolnice-u-gamzigradu-obelezena-slava-vavedenje-presvete-bogorodice/

Video:https://youtu.be/NEiriaCFVPw

Izvor: Radio MAGNUM

 

14.10.2022.god. - Drugi forum "Turizam i fitness" Beograd

V.D.direktor Dr med. Rade Kostić je prezentovao Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Gamzigrad" na Drugom forumu "Turizam i fitness", Konferencijska sala, Hala 4, Sajam Beograd, održanom 14.10.2022.god.

1     2     3

Dr_Rade_T&F

 

Video snimak Drugi forum "Turizam i fitness" Beograd

10.10.2022. - Jazz Kantina Lisabon Mts Dvorana (bivši Dom sindikata) manifestacija DOTERANE UVEK!

U ponedeljak 10.oktobra u 19:00h Jazz Kantina Lisabon Mts Dvorana (bivši Dom sindikata)  je održana  manifestacija DOTERANE UVEK!
Gosti: Anči Dabetić, Cakana, Simonida Milojković, Bojan Tasić Amadeus bend, Dejana Vasiljević prva truba Srbije, Isidora Građanin, Suzana Mančić, Irma Serjanić, Revija Nela Gojak i drugi. Događaj, poznati u ulozi manekenki. Razgovor sa poznatima. Da li mogu uvek da se sređuju i budu  uvek doterane. Događaj organizuje Drina Pešić.

1     2     3

Tom prilikom direktor, dr med. Rade Kostić, je promovisao Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju GAMZIGRAD i obradovao jednu učesnicu besplatnim Vaučerom za WELLNESS - SPA produženi vikend za dve osobe.

4

24.09.2022. - Snimak sa manifestacije GOOD FOOD&WINE FESTIVAL održanoj  na Sava promenadi u Beogradu

Rade_Kostic_Sava_promenada

 

 

Reportaža u emisiji "ZDRAVI BILI" emitovana 18.10.2022

 

01.06.2022. - projekat „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19”

U okviru projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na Covid-19“, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ dobila je od Ministarstva zdravlja kompletno opremljeno sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata i brzo reagovanje u urgentnim situacijama. Novo vozilo za pružanje prve pomoći, će korisnicima usluga te zdravstvene ustanove omogućiti bezbedniji prevoz, a stručni tim će, u slučaju bilo koje potrebe, moći da reaguje i pruži prvu pomoć.


Tekst preuzet sa: https://radiomagnum.rs/specijalna-bolnica-gamzigrad-dobila-kompletno-opremljeno-sanitetsko-vozilo/

Video:https://youtu.be/hBpmtF2_1bQ

Izvor: Radio MAGNUM

 

 

23.06.2021. - Emisija KONKRETNO emitovana na T1 televiziji

Izvor: T1 televizija

 

31.03.2021. - Postkovid oporavak u Gamzigradskoj Banji

U specijalnim bolnicama u srpskim banjama, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, osmislili su program za oporavak kovid pacijenata. Vežbe i tretmani u bolnici u Gamzigradskoj Banji prilagođeni su i onima na koje je epidemiološka situacija psihički uticala.

Izvor: Za media (https://zamedia.rs/2021/03/30/u-specijalnoj-bolnici-gamzigrad-program-rehabilitacije-pacijenata-nakon-prelezane-korone-video/)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=7seO78rKCwA

 

08.09.2020. - Obeležen Svetski dan fizioterapeuta

Svetski dan fizioterapeuta koji se svake godine obeležava 8. septembra, kako bi se promovisala ta struka, ali i povećala svest o delotvornosti fizioterapije u prevenciji i lečenju različitih oboljenja kroz ceo životni vek ljudi, obeležen je danas u Specijalnj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad" prigodnim programom i vežbama na otvorenom, u prirodi.

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana fizioterapeuta je rehabilitacija nakon COVID-19 i uloga fizioterapeuta u lečenju osoba obolelih od ove bolesti.

Svetski dan fizioterapeuta obeleževa se svake godine u preko 100 zemalja, 8. septembra, na dan kada je 1951. godine osnovana Svetska konfederacija za fizikalnu terapiju. Ove godine je organizacija promenila ime u Svetska fizioterapija, ali su ciljevi ostali isti – ukazati na značajnu ulogu koju ova profesija ima u očuvanju zdravlja ljudi, podići svest o fizioterapeutskoj struci i zastupanje profesije pred zakonodavcima i ministarstvima, kako bi položaj fizioterapeuta u zdravstvenom sistemu bio na što višem nivou.

Tekst preuzet sa https://radiomagnum.rs/u-gamzigradskoj-banji-obelezen-svetski-dan-fizioterapeuta/

Više informacija na zvaničnom facebook profilu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" https://www.facebook.com/sb.gamzigradskabanja/

 

07.09.2020. - najava za Svetski dan fizioterapeuta

U utorak, 08.09.2020. god obeležava se Svetski dan fizioterapeuta. U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“, prigodnim programom i vežbama na otvorenom, u prirodi, biće obeležan taj dan. Tema ovogodišnjeg Svetskog dana fizioterapeuta je rehabilitacija nakon COVID-19 i uloga fizioterapeuta u lečenju osoba obolelih od ove bolesti.

 WPTD2020-Poster3-A4-Serbian-v2-page-001

 

06.-09.02.2020. - Zimski karate i martial arts kamp „Timočka krajina 2020″

Jubilarni Zimski karate i martial arts kamp „Timočka krajina 2020″, 20. po redu, održan je u Gamzigradskoj banji, a osim karatista iz Zaječara, bilo je učesnika i iz Majdanpeka, Bora, Leskovca, Beograda, Novog Sada, Žagubice i Minićeva. Takođe, na tradicionalnom kampu, svoje umeće pokazali su i članovi karate sekcija Gradskog karate kluba „Zaječar“ iz Podgorca, Osnića, Lubnice i Zvezdana. Učesnici kampa, osim karate treninga, imali su treninge aikidoa, kung fua, ninđucua i joge.

Tekst preuzet sa http://radiomagnum.rs/20-put-karate-kamp-u-gamzigradskoj-banji/

Više informacija na facebook profilu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" https://www.facebook.com/sb.gamzigradskabanja/

  

27.12.2019. - Horizontalna terapija u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Gamzigrad"

Više informacija na facebook profilu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" https://www.facebook.com/sb.gamzigradskabanja/

Cena terapije je 500,00 dinara.

 

23.-26.05.2019.  Zlatibor - 19. Kongres fizijatara Srbije sa međunarodnim učešćem

Dr Nikola Kostić je učestvovao na 19. Kongresu fizijatara Srbije usmenom prezentacijom rada. Uspešno se predstavio kao mladi lekar na specijalizaciji. Takođe, jos jednom je uspešno predstavio ustanovu iz koje dolazi - Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Gamzigrad".

 sl 3

13.03.2019. - Prvi boravak u Gamzigradskoj Banji oduševio poznatog glumca

Mnoge manje poznate banje i lečilišta imaju svoj kvalitet kojim osvajaju posetioce. Ovih dana svojim blagodetima Desimira Stanojevića očarala je Gamzigradska Banja. Predah u poslu, priliku za rekreaciju, ali i oporavak povređenog kolena poznati srpski glumac potražio je u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji i, kako kaže, oduševljen je onim što je tu pronašao.
„Oduševljen sam Centrom i nakon upoznavanja sa direktorom i osobljem već prvi dan sam bio ,,kupljen“. Ti ljudi su potpuno drugačiji od onih koje sam zaticao u Domovima zdravlja, bolnicama… To su stručni ljudi, prijemčivi i znaju drugačije da priđu čoveku. Ja sam inače dete radnika Doma zdravlja u Nišu, otac mi je bio šef računovodstva, pa poznajem mnogo lekara i znam kako rade. Ovde sam doživeo da te lekar sasluša do tančina, što nije svuda slučaj, i to me prvo ,,kupilo“ kad sam došao. Međutim, kad su mi oni stručno objasnili čega sve ima ovde ja sam shvatio da mnoge druge poznatije banje to nemaju. Ovde sam sedam dana, ali ću se vratiti na još jednu rehabilitaciju u istom trajanju. Osoblje, a posebno direktor, su se zauzeli za to da ja ove predstave koje radim uspem da iznesem onako kako treba. Ovo je fantastično za sve one koji se bave nekim napornim poslom. Inače, ovde sam prvi put čuo da svoju hiperbaričnu komoru ima i Novak Đoković. Treba mi još snage, a mislim da to mogu ovde da postignem“, dodaje Desimir.

Više informacija na facebook profilu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" https://www.facebook.com/sb.gamzigradskabanja/

 

10.02.2019. - Zimski karate i martial arts kamp „Timočka krajina 2019″

U Specijalnoj bolnici je održan 19. po redu zimski karate i martial arts kamp "Timočka krajina 2019".

Organizator kampa je Gradski karate klub „Zaječar“.

Osim takmičara Gradskog karate kluba „Zaječar“ bilo je učesnika i iz Bora, Majdanpeka, Minićeva, Požarevca, Žagubice, Beograda i Novog Sada.

Učesnici kampa, osim karate treninga, imali su treninge aikidoa, kung fua, kao i nindža treninge.

 

01.08.2018. - Pregled i ultra zvuk dojki u Specijalnoj bolnici

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“, primarijus dr Živojin Dinić obavljaće ultrazvučne preglede dojke 10.08.2018 (petak) i 11.08.2018. (subota).

Pregled se sastoji od kliničkog pregleda i ultrazvučnog pregleda na najsavremenijem aparatu.

Cena pregleda je 5.000,00 dinara.

Zakazivanje pregleda  možete izvršiti na recepciji Specijalne bolnice ili na telefon broj: 019 450 444 ili 019/ 450 441.

 

Video: Istočne VESTI

 

28.05.2018. - Prvi Kongres hiperbarične medicine Srbije

Prvi Kongres hiperbarične medicine Srbije održan je u Aranđelovcu od 23.05. do 27.05. 2018. godine.

Pored eminentnih stručnjaka iz oblasti baromedicine iz zemlje i sveta, iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“, na Kongresu su učestvovali dr med Rade Kostić V.D.direktor, i dr med. Slaviša Kostić .

Dr med. Rade Kostić i dr med. Slaviša Kostić  su  specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije i subspecijalisti baromedicine. Predstavili su se usmenim prezentacijama na temu:

  1. Dr med. Rade Kostić : Limfedem: efekat udružene kompresiono dekongestione fizikalne terapije (CDFT), Vacusac terapije i HBOT.
  2. Dr med. Slaviša Kostić: Efekti hiperbarične oksigenacije kod pacijenata sa aterosklerozom krvnih sudova donjih ekstremiteta.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ je  ustanova specijalizovana za fizikalnu medicinu i  rehabilitaciju i među retkim ustanovama u Srbiji koja ima 2 jednomesne hiperbarične komore. Kao ustanova ovog tipa, posebnu pažnju poklanja edukaciji i usavršavanju lekara koji u njoj rade. Učešćem na ovako prestižnom kongresu hiperbarične medicine,  Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“  ide u korak sa svetskim dostignućima iz ove oblasti.

 

 002   001

003

 

08.05.2018. - PRILOG I NAJAVA "35. SUSRETI ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZAJEČARSKOG I BORSKOG OKRUGA" NA T1 TELEVIZIJI (VESTI T1 ZA 08.05.2018.)

 

Video: za media CENTAR

35. Susreti zdravstvenih radnika Zaječarskog i Borskog okruga biće održani u subotu 12.05.2018. godine u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju GAMZIGRAD .

Očekuje se dolazak oko 400 učesnika.

 

02.05.2018. - POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI OTVORENOG BAZENA

Direktor Specijalne bolnice " Gamzigrad" dr med. Rade Kostić, potpisao je sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija ugovor o izgradnji OTVORENOG BAZENA u Gamzigradskoj Banji. Ministarstvo finansira projekat sa 17 miliona dinara.
Znanje, upornost, dobre ideje i odlična vizija direktora dr med. Radeta Kostića i njegovih saradnika urodile su plodom i za 9 meseci, koliki je rok za završetak radova, Gamzigradsku Banju će krasiti OTVORENO KUPALIŠTE.
Dr med. Rade Kostić, prvenstveno kao odličan lekar, specijalista fizikalne medicine i kao direktor ove ustanove sa svojim saradnicima svakim danom izdiže Gamzigradsku banju na viši nivo i uspešno drži korak sa mnogo većim i poznatijim banjama.
Srećno i vidimo se za par meseci na OTVORENOM KUPALIŠTU U GAMZIGRADSKOJ BANJI!

 

15.03.2018. - ODRŽANO PREDAVANJE "ZNAČAJ REHABILITACIJE KOD OBOLELIH OD HEMOFILIJE"

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Gamzigrad", 15.03.2018.godine, održano je predavanje "ZNAČAJ REHABILITACIJE KOD OBOLELIH OD HEMOFILIJE".
Predavači su bili stručnjaci iz Kliničkog centra Kragujevac:
- Prof dr Predrag Đurđević, specijalista interne medicine, subspecijalista hematolog,
- Dr sci med Vesna Grbović, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, subspecijalsta reumatolog,
- vft Predrag Bogojević,
- med.sestra Ivana Stevanović.
Nakon predavanja, dr med. Rade Kostić, V.D.direktor, obišao je bolnicu sa gostima iz Kragujevca kako bi im prezentovao metode rada, terapijske procedure i potencijal Specijalne bolnice "Gamzigrad".  

1

 2

 

03.03.2018. - PRILOG O SPECIJALNOJ BOLNICI  U EMISIJI:  Zdravlje i Vi 198 // PINK 2 //Banje Srbije // 03.03.2018.

 

Video: TV PINK2, emisija (ZDRAVLJE I VI)


25.02.2018. -  SPECIJALNA BOLNICA ZA REHABILITACIJU "GAMZIGRAD" SE USPEŠNO PREDSTAVILA NA SAJAMU TURIZMA U BEOGRADU 2018.

 

 SAJAM 2018  SAJAM 2018-2

  

26.12.2017. - PRILOG O "STAZI ZDRAVLJA" U OKVIRU EMISIJE "OVO JE SRBIJA" NA RTS-U ( "OVO JE SRBIJA" 26.12.2017.)

 

Video:RTS

 

08.12.2017. - PRILOG O "STAZI ZDRAVLJA" NA T1 TELEVIZIJI  (VESTI T1 ZA 08.12.2017.)

 

Video: za media CENTAR

 

04.12.2017. - 39. GODINA RADA SPECIJALNE BOLNICE

U ponedeljak 04.12.2017. godine Specijalna bolnica je proslavila 39. godišnjicu rada i Krsnu slavu Vavedenje Presvete Bogorodice.

Proslava je upotpunjena otvaranjem "Staze zdravlja" i restorana “Atrijum” .

 

04.12.2017. - PRILOG: SVEČANO U SPECIJALNOJ BOLNICI ZA REHABILITACIJU "GAMZIGRAD", 04. DECEMBAR 2017 (RTV BOR)

 

Video: Radio televizija Bor

 

12.04.2017. PRILOG - TERETANA GAM BANJA (ZAMEDIATELEVIZIJA 12.04.2017.)

 

Video: za media CENTAR

 


12.04.2017. OBNOVLJENA TERETANA

U sredu 12.04.2017. godine je svečano otvorena obnovljena teretana u okviru Spacijalne bolnice.

Teretana je obnovljena nabavkom novih sprava za vežbanje.

 

 teretana6     teretana7

 

05.09.2016. OBNOVLJEN ATRIJUM

 

Atrijum 2     Atrijum

Atrijum nocu 2     Atrijum nocu

 

04.12.2013. - 35. GODINA RADA SPECIJALNE BOLNICE

U sredu 04.12.2013. godine Specijalna bolnica je proslavila 35. godišnjicu rada i Krsnu slavu Vavedenje Presvete Bogorodice.

 

13.11.2013. - AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Služba za transfuziju krvi Zaječar (Zdravstveni centar Zaječar) je po drugi put ove godine organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Gamzigrad". Ovom prilikom je prikupljeno 13 jedinica krvi.


25.10.2013. - Specijalna bolnica za rehabilitaciju GAMZIGRAD na sajamu "ZDRAVO - DOMAĆE - PRIRODNO"

U organizaciji Regionalne privredne komore Zaječar,  u petak , 25.10.2013. održan je sajam "ZDRAVO - DOMAĆE - PRIRODNO".

 Specijalna bolnica je uzela učešće u pratećem programu sajma.

 

PRILOG O STAZI ZDRAVLJA NA T1 TELEVIZIJI (VESTI T1 ZA 08.12.2017.)